باورهای درست و غلط چشم انسان

چشم
چشم
در مطالب گذشته به بعضی از ویژگی های خارق العاده چشم انسان (eye digital) اشاره کردیم و از اهمیت و کارایی بالای چشم در دنیای دیجیتال صحبت کردیم.
خب ۲ تا از باورهای غلطی که عموم مردم در حفاظت از چشم دارن رو بگیم:
۱) احتمال زیاد از پدر و مادرتون شنیدید که انقدر به تلویزیون یا مانیتور نگاه نکن به چشمات آسیب میزنه!!!
متاسفانه یا خوش بختانه این جمله امروزه دیگه درست نیست چون تلویزیونها و مانیتورهای قدیمی لامپ تصویر داشتن و با ساطع کردن پرتو های مختلف به چشم ها آسیب میزدن ولی با وجود LED و LCD های کالیبره شده، دیگه برای چشم خطره خاصی ندارن.
حتی اگر مانیتورها زمان زیادی به طور مداوم در روز دیده بشن، به چشم آسیب نمیرسونن ولی میتونن به طور موقت برای دیدن، مشکلاتی ایجاد کنن. مشکلاتی مثل سردرد، خارش چشم، خشکی یا سوزش چشم و بیشتر مواقع باعث تاری در دید میشن.
۲) مطالعه در شب یا در نور کم به چشمها آسیب میزنه که این هم غلطه.
مطالعه در نور کم بخاطره گشاد شدن مردمک چشم و فعالیت بیشتر سلول های استوانه ای و مخروطی و همینطور فشار بیشتر روی ماهیچه های چشم، احتمال خستگی و درد یا سوزش چشم وجود داره که این هم موقتیه ولی به چشم آسیب جدی نمیزنه.
یک مثال نقض: در زمان های خیلی قدیم که برق وجود نداشت، با یه نور شمع، هم مطالعه میکردن هم مینوشتن و آسیبی هم به چشم ها نمیرسید.
حالا ۲ مورد که برای چشم ها کاملا مضرن
۱) آلودگی هوا به ظاهر مشکلات تنفسی ایجاد میکنه ولی میشه گفت این آلودگی که حاوی ذرات بسیار ریز و خطرناکه، احتمال ابتلا به بیماری های چشمی مختلفی مثل آب سیاه و آب مروارید رو افزایش میده.
بیماری آب سیاه چشم اگر درمان نشده احتمال نابینایی غیر قابل بازگشت هم داره.
۲) نور خورشید: علاوه بر پوست به چشم ها هم آسیب جدی میزنه حتی اگر مستقیم به نور خورشید نگاه نکنیم.
امواج ماورای بنفش فقط ۵ درصد از انرژی نور خورشید رو تشکیل میده ولی مضرترین اشعه خورشید برای چشم ها محسوب میشه.
چشم ها هم مثل پوست دچار آفتاب سوختگی میشن که این یه بیماری به اسم Photokeratitis یا برف کوری که عین پوست تاول های ریزی روی سطح چشم میزنه که احتمال کوری هم برای افراد وجود داره.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *