هوش مصنوعی

هوش مصنوعی
هوش مصنوعی

هوش مصنوعی Artificial intelligence

هوش مصنوعی از دل علم کامپیوتر بیرون اومده که به ساخت ماشین ها و دستگاه های هوشمند امروزی منجر شده که مثل انسان عمل میکنه و واکنش نشون میده.
برای اینکه بهتر متوجه بشیم کافیه یکم به اطرافمون نگاه کنیم، میبینیم که به جرات میشه گفت نزدیک ۵۰% کارهای روزمره بدون دخالت انسان انجام میشه که این همون هوش مصنوعیه. یه مثال ساده، همین smartphone ها یا موبایل های هوشمندی که روزانه باهاشون کار میکنیم.
البته، تو ایران شاید خیلی به توانایی های گوشیه های هوشمندمون توجه نکنیم.
 

معرفی یک هوش مصنوعی محبوب

یه هوش مصنوعی پرکاربرد و فوق العاده به اسم Siri App تو گوشی های آیفونه که جزو هوش منصوعی ANI محسوب میشه، سیری یه دستیار شخصی باهوشه که نیاز ها و سوالای مارو بوسیله جست و جو تو وب و چهارچوبی که براش تعریف شده رفع میکنه.
مثلا برای جست و جو اسم شخص خاصی یا برای پیدا کردن یه موزیکی یا برقراری تماس با یکی از کانتکتمون یا خیلی چیزای دیگه ای که شاید اطلاعات کاملی راجع بشون نداشته باشیم؛ سیری هوشمند این اطلاعات رو به ما میده، فقط کافیه صداش کنیم.
انواع هوش مصنوعی
به طور کل به سه دسته تقسیم میشه:
دسته اول ANI مخفف (Artificial Narrow Intelligence) به معنی هوش مصنوعی محدود یا ضعیفه که تنها تو یه زمینه از یه تخصص، اطلاعات و فعالیت داره. مثل Google Assistant ،Google translate و مایکروسافت کُورتانا یا مثل سیری که قبل تر راجع بهش گفتیم.
دسته دوم AGI (Artificial General Intelligence)
به معنی هوش مصنوعی عمومی. که این نوع از هوش مصنوعی تقریبا به اندازه یه انسان توانمندی داره که تو این چند سال اخیر ربات هایی ساخته شده که قابلیت های خیلی نزدیکی به انسان دارن ولی یکی از تفاوت هاشون توجه بیش از حد ماشین ها به جزئیات و آمار و ارقامه ولی انسان تقریبا کلی نگره و ذهنه منعطف و خلاقی داره.
دسته سوم ASI (Artificial Super Intelligence)
به معنی هوش مصنوعی فوق پیشرفته که به نوعی باید فراتر از انسان توانایی داشته باشه. ۳ فاکتور اصلی که هوش مصنوعی ASI باید داشته باشه، توانایی خلق هنر یا خلاقیت، قدرت تصمیم گیری و روابط عاطفیه که با اضافه شدن این تواناییا به جرات میتونن از انسان فراتر برن.
شرکت هنگ کنگی "هانسون رباتیک" اولین ربات انسان نما به اسم "سوفیا" (Sophia) رو حدود ۴ سال پیش ساخت. که امروزه حتی حق شهروندی هم داره.
مثال های دیگه ای از کاربرد هوش منصوعی تو زندگی امروزه وجود داره که میتونیم به چراغ های راهنمایی هوشمند که زمان مورد نیاز چراغ سبز و قرمز رو محاسبه میکنه نام برد و یا شبکه های اجتماعی، مسیر یاب وِیز یا همین پلتفورم های هوشمند و نرم افزار های گرافیکی.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *