نرم افزار چیست؟

نرم افزار
نرم افزار

نرم افزار چیست؟ (Software)

نرم‌افزار مجموعه‌ای از برنامه و داده‌هاست که برای یه سیستم کامپیوتری یه سری وظایف خاصی رو انجام میده. نرم‌افزارها به چند دسته مختلف تقسیم میشن ولی ۲ دسته کلی وجود داره که ما بیشتر باهاشون سر و کار داریم و میشناسیمشون:

۱- نرم افزار های سیستمی

۲- نرم افزار های کاربردی

نرم افزار سیستمی
این نرم‌افزارها معمولا یک رابط بین سخت افزار و برنامه های کاربردی کامپیوتر هستن که دستورات سیستم رو بین این دو بخش هماهنگ و پردازش میکنن.

بهترین مثال برای نرم‌افزارهای سیستمی، سیستم‌ عامل است.
این نرم‌افزار با سخت‌افزار ارتباط برقرار می‌کنه تا امکان اجرای برنامه های مختلف در یک سیستم به وجود بیاد.
در کامپیوترهای شخصی یا همون (Desktop) میتونیم به سیستم‌عامل‌هایی مثل ویندوز، لینوکس و Mac اشاره کنیم و همین طور سیستم‌عامل‌های اندروید و آی ‌او‌ اس رو برای موبایل میتونیم مثال بزنیم.
یه نوع دیگه از نرم افزار های سیستمی ابزارهای عمومی مثل آنتی ویروس ها هستن که از سیستم در برابر تروجان ها و ویروس ها محافظت میکنه.
نرم افزار کاربردی
دسته دوم از نرم افزارها، نرم افزار های کاربردی هستن که هدف خاصی دارن و یک کار مشخص در سیستم رو انجام میدن و همین طور نیاز های کاربر رو در زمینه های مختلف برطرف میکنن که این ها هم به چند نوع تقسیم میشن که ما ۵ دسته مهمشون رو بررسی میکنیم:
مایکروسافت
مایکروسافت
۱- پردازشگرهای لغت
که نوع ساده تر نرم افزار های کاربردی هستن. این برنامه‌ها برای یک سند، بر پایه ی لغات و حروفی که ما از نرم افزار میخوایم، ایجاد و حتی چاپ میکنه که معروف ترین اون ها Microsoft Word هست.
۲- نرم‌ افزارهایی بر پایه داده
به کمک این نرم‌افزارها میتونیم داده‌ها و یا اطلاعات محرمانه کد نویسی ها رو در پایگاه‌های داده مدیریت کنیم نرم افزار هایی مثل Microsoft Access وBotie کنترل پروژه.
۳- نرم‌افزارهای آموزشی و تدریس
این دسته از نرم افزار ها، برای ارتباط دانشجویان با اساتید و یا دانش آموزان با معلما یا حتی ویدئو کنفرانس ها ساخته شده ان که نقش خیلی مهمی توی صنعت آموزش داشتن.
مخصوصا الان که تو روزهای کرونایی هستیم، تاثیر گذاری این نوع نرم افزار های کاملا مشخصه.
۴- مرورگرهای وب
این نرم‌افزارها برای جستو جو در فضای اینترنت داخلی و جهانی برای دسترسی به هر نوع از محتویات، از فایل های پی دی اف گرفته تا عکس و صفحات HTML ساخته شده ان.
مثل: اینترنت اکسپلورر، گوگل کروم و موزیلا فایرفاکس، سافاری در ای او اس و کلی نرم افزار وب دیگه.
۵- نرم‌افزارهای گرافیکی
مشخصا این نرم‌ افزارها برای کارهای گرافیکی و تصویر سازی ساخته شده ان که به واسطه این نرم افزار ها میتونیم تصاویر گرافیکی مختلفی رو ویرایش یا خلق کنیم که برای صنعت چاپ هم بسیار کاربرد دارن.
نرم افزار Paint در ویندوز، Adobe illustrator ،۳Dmax ،Adobe Lightroom ،Vray ،Adobe Photoshop که معمولا به صورت برداری و یا پیکسلی کار میکنن.
البته روز به روز به انواع نرم افزار های کاربردی اضافه میشه که ممکنه به درخواست و نیاز کاربران ساخته بشه که همه این نرم افزار ها توسط برنامه نویسان حرفه ای کدنویسی و طراحی میشن.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *